VC Herentals heeft voor ruim 500 toeschouwers met 8-0 gewonnen van stadsgenoot SKS. SKS Herentals kon helemaal geen vuist maken en was na de 1-0 de speelbal van een goed voetballende thuisploeg.

Door het gelijkspel van Linda Olen tegen Wavria (2-2) doet VC Herentals ook een prima zaak in het klassement.

Slechten, Verbert (2), Van Genechten (2x), Adriaenssen (2x) en Luyckx scoorden voor de thuisploeg.  Schepen van sport Verheyden (sp.a) gaf de aftrap van de derby.

Bij SKS Herentals maakte Shishuba zijn debuut maar hij miste matchritme en staat  nog ver van zijn beste vorm. Bovendien had Shishuba een beresterke Stef Verwimp tegenover zich. Eder stond bij SKS in het middenveld te zwemmen.

De thuisploeg combineerde heerlijk, speelde de bal goed rond en scoorde na enkele fraaie acties. De thuisploeg kreeg dan ook terecht applaus.

Foto's Guy Verstraeten / Peter Vissers / verslag Ludo Coenen  Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC / Nnieuws :

VC Herentals wilde kost wat kost de 3 punten thuishouden tegen stadsgenoot SKS Herentals.

Ondanks een fel gewijzigde ploeg tov. vorig jaar besefte iedereen bij rood-wit dat deze wedstrijd net iets meer betekende dan al de andere.  Bij de thuisploeg was Wouters geschorst, Verwimp kwam in de plaats.  Bij de bezoekers debuteerde Sishuba, een naam die veel werd genoemd afgelopen week in de pers.

In deze derby konden we trouwens vele namen noteren die ooit in het andere kamp te bewonderen waren.  Van Genechten en Van Grieken bij VC en De Groof, Paepen en Buck bij SKS.

De thuisploeg toonde meteen hun goede bedoelingen maar Van Doninck werd hard onderuit gehaald door Pironet, de daaropvolgende vrije trap  belandde in de voeten van Van Grieken maar die schuifde het leder nipt naast.    Nog geen minuut later verstuurde Van Grieken een gevaarlijke voorzet vanop de rechterkant maar Verbert kwam centimeters te kort om binnen te duwen.

Even leek het windstil te worden maar na 20 minuten wriemelde Slechten zich tussen 4 bezoekende verdedigers, zijn schot ging echter ver naast.  Nog in dezelfde minuut toonde Verbert zijn klasse maar zijn pegel belandde tegen de paal.

De thuisploeg nam meer en meer het overwicht en knutselde de ene kans na de andere in elkaar.  Een tik-tak combinatie tussen Van Genechten en Van Der Schraelen eindigde bij Dufraing die de bal rakelings naast de kruising jaagde.  Een doelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook halverwege de eerste helft wanneer Van Grieken centraal Slechten vond die de  bal subtiel over Wuyts deponeerde 1-0.

Iedereen was nog maar net bekomen van de openingstreffer wanneer de thuissupporters opnieuw konden vieren. Slechten verstuurde een millimeterpass centraal door de SKS verdediging tot bij Verbert die zeer sierlijk rond zijn bewaker draaide en de 2-0 tegen de netten duwde.  De bezoekers kwamen totaal niet in het spelbeeld voor en het was bijna Van Grieken die voor de 3-0 zorgde maar zijn lobbal viel op de achterkant van de lat.  Dat extra goaltje kwam er voor de rust uiteindelijk toch wanneer Van Genechten vanuit de draai VCH op een geruststellende 3-0 brengt.

Tijdens de rust werd bij SKS de totaal onzichtbare Sishuba (was dit de speler die alles ging veranderen? ) vervangen door Sukmuang.   Opnieuw was het eerst gevaar voor de thuisploeg wanneer Verbert zich centraal vastliep maar Slechten de bal opnieuw kon veroveren, zijn knappe plaatsbal werd echter door Wuyts in corner gebokst.

SKS leek even het commando over te nemen maar niets was minder waar, op het uur deponeerde Van Der Schraelen het leder tot bij Slechten die ijzig kalm bleef en de 4-0 zeer beheerst over Wuyts in doel stak.  Bij SKS probeerde Raeyen het vanop afstand maar zijn schot ging enkele meters naast de kruising.

Aan de overkant acteerde de thuisploeg een stuk efficiënter, Van Genechten scoorde zijn tweede van de namiddag.  Enkele oogwenken later strafte Verbert een mistasten van de bezoekende goalie genadeloos af,  met een klein (maar fijn) fantasietje zette hij de 6-0 op het bord.

Bij de thuisploeg werden Van Genechten en Verbert gewisseld voor Luyckx en Adriaenssen maar het spelbeeld wijzigde niet meer.  De invallers deden meer dan hun job en scoorden elk nog één keer.  Luyckx werkte een voorzet van Van Doninck tegen de touwen en Robin had de eer om de zware 8-0 cijfers op het scorebord te zetten.

VC Herentals is dus overduidelijk ploeg van ’t stad en veegt daarmee de 0-5 blamage van vorig seizoen volledig van zich af.  De thuisploeg acteerde fris en was baas in elk onderdeel van het spel, toch mag en is dit geen referentie naar volgende wedstrijd toe.

VCH trekt naar White Star waar het op het kleine veld sowieso altijd moeilijk voetballen is.  De zege van Schorvoort op Balen mag alvast een kleine verwittiging zijn.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Verwimp Stef;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin;  Van Grieken Marc.
Bank:  Maes Jens;  Luyckx Lars;  Adriaenssen Robin;  Van De Weyer Dries.
Vervangingen:  68e  Van Genechten Steven door Luyckx Lars;  70e  Verbert Jonas door Adriaenssen Robin;  85e  Van Doninck Jelle door Van De Weyer Dries.
Gele kaarten:  Slechten Jochen

Doelpunten:  25e  Slechten Jochen 1 – 0 ; 27e  Verbert Jonas 2 – 0 ; 39e  Van Genechten Steven 3 – 0 ; 59e Slechten Jochen 4 – 0 ; 65e  Van Genechten Steven  5 – 0 ; 68e  Verbert Jonas 6 – 0 ; 75e Luyckx Lars 7 – 0 ; 82e Adriaensen Robin  8 - 0.